Like

24 Eylül 2015 Perşembe

1. Gençlere Tavsiyeler: Tarih ve sanatla bir ömür iç içe olun

Geçtiğimiz hafta Twitter (@ozgurumuteroglu)'da #gencleretavsiyeler başlığı altında özellikle iş dünyasındaki gözlem ve deneyimlerimi paylaşmaya karar verdim.

İlk paylaşımım:
"1. #gencleretavsiyeler üniversitede hangi bölümü seçerseniz seçin, mutlaka tarih ve sanata ilginiz olsun."du.

Hemen sonrasında bu tavsiyeleri detaylandırmamla ilgili güzel talepler geldi. Bu doğrultuda, blogumda kısa özetlerle, bunları zaman zaman detaylandıracağım.

Tarihi bilmek, içinde bulunduğumuz coğrafyada yaşananları ve toplulukların sosyolojik duruşunu daha iyi anlamamızı sağlar. Bu da, daha sağlıklı görüş ve fikirler üretmemizi destekler. Aynı şekilde, şirketler de ülkeler gibidirler; onların da geçmişlerini öğrenmek, şirket kültürlerinin nasıl oluştuğunu ve değerlerini anlamamıza yardımcı olur. Böylece, gerçek empati ve sağlıklı iletişim kanalları kurmamız mümkün olabilir.


                                                                Kaynak: Shutterstock

Sanata gelince, insanın iç dünyasının sağlıklı gelişminde büyük faydası vardır. Sanat, konuşmadan dahi duyguları ifade edebilmeyi öğretir. Yıllar içerisinde, sanatın herhangi bir dalıyla uğraşan insanların, empati yeteneklerinin daha gelişmiş olduğunu ve iş hayatında daha başarılı olduklarını gözlemledim.




















Özgür Umut Eroğlu
GAMA Power Systems
CEO & Vice Chairman of Board

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder