Like

1 Şubat 2016 Pazartesi

Başarılı olmak için ailenize zaman ayırın


İnsan sahip olduğu değerleri düşündüğünde genellikle aklına ilk ailesi gelir. Maalesef rutin bir düzende, en az zaman ayırdığı da yine ailesi olabilir. 

İnsan en zorlu zamanlarında ailesine dönüyor. Ya diğer zamanlarda? 

Temposu yüksek iş dünyasında gündem planlamadığında işler kilitlenebiliyor. Aynı şekilde çok seyahat eden, sorumlulukları fazla ve yoğun kişilerin de mutlaka benzer bir yöntemle ailelerine ayırdıkları zamanı planlamaları gerekiyor. 

Yöneticilere ne için daha fazla zaman ayırmak istediklerini sorulduğunda, yüzde 25’i hiç düşünmeden aile yanıtını vermiştir. Bu konuda başarılı olduklarına inananlar ise, “aile kuralları” koyuyor. Mesela “haftasonu mutlaka birlikte bir kahvaltı yapmak” gibi. Yoksa zaman en yakınlarınızdan uzak, akıp gidiyor. 

Araştırmalar, evinde mutlu olan kişilerin iş dünyasında daha başarılı olduğunu gösteriyor. Ayrıca, düzenli ve sağlıklı aile iletişimi “kırk yılda bir” yapılan buluşmalara göre mutluluk faktörünü arttırıyor. 

Bir çok başarılı üst düzey yöneticinin en çok dikkat ettiği konu aileleri ile birlikte yemek masası etrafında buluşmak. Aile arası yakınlık bu yemeklerde pekişiyor. Aile ilişkisinin verdiği güven ve içsel zenginlik, insan hayatının diğer noktalarına da yansıyor.   

Harvard Business Review araştırmasına göre insanlar başarıyı en çok kişisel gelişimleriyle ölçüyorlar.      




   

İlk sırada da aile yer alıyor.                






Ailenizle en az üç akşam huzurlu yemek yiyeceğiniz bir hafta diliyorum...       



























Özgür Umut Eroğlu
GAMA Power Systems CEO & Vice Chairman of Board

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder